Spelenderwijs leren over honden

Hond & Wijzer - Educatief kwartet

Waarom slaapt je hond het liefste bij jou in de buurt en waarom zou hij zo lang en zo vaak willen snuffelen, wat heeft dat voor nut? Waarom bijten puppy’s eigenlijk en hoe kan jouw hond het beste iets leren?

Begrijp wat je hond je wil vertellen met zijn lichaamstaal en leer hoe je hem kunt helpen zich meer ontspannen te voelen!

Spelenderwijs alles leren over honden, met dit educatieve kwartet. Het boekje neemt je mee naar 15 verschillende onderwerpen zoals het socialiseren van je puppy, bezoek aan de dierenarts, beweging, slaap, hobby’s en spel en nog veel meer!

24,99
excl. verzendkosten
Spelenderwijs leren over honden

Een blije hond is een plezier in huis!

Wat fijn dat jouw hond jóu als baasje heeft! We leren steeds weer bij en hoe fijn is het om dat op een heel leuke en toegankelijke manier te doen? Gezellig, samen met vrienden of familie. In de vakantie bijvoorbeeld, op een druilerige zondag, tijdens een familiepicknick of feestdagen. Spelen en leren, een mooie combinatie!

Leer ook hoe jij jouw hond tegemoet kunt komen in zijn natuurlijke behoeften. Speel dit spel met vrienden of familie, raak in gesprek, je leert elkaar én jouw lieve hond(en) nog beter kennen. Er komen vele onderwerpen aan bod, zoals slaap, kalmerende signalen, naar de dierenarts, veiligheid, basisbehoeften, puppy’s en verzorging.

Leuk weetje: dit kwartet maakte ik als eindopdracht tijdens mijn opleiding Gedragsdeskundige, gespecialiseerd in het welzijn van de hond. Wegens grote vraag heb ik het in productie genomen en het kwartet wordt inmiddels door heel Nederland – en inmiddels ook in België, Duitsland en Zwitserland – gespeeld. Geschikt voor jong en oud, met als doel: mensen laten zien wat je pup en hond in omgang nodig heeft om zich op zijn allerbest te voelen.

Leuk als cadeau als je op puppy visite gaat!

Kwartetten zoals je gewend bent

Verzamel de meeste kwartetten

Er zijn 15 sets (met ook 15 verschillende onderwerpen) beschikbaar. De bedoeling is, zoals bij een kwartetspel gewend bent, zoveel mogelijk setjes van vier bij elkaar horende kaarten te verzamelen. Dit doe je door je medespelers om kaarten te vragen als je aan de beurt bent. Door goed op te letten als je een medespeler om een kaart vraagt – en bij de beurten van de ander(en) – kun je achterhalen wie welke kwartetkaarten heeft. Degene met de meeste kwartetten is de winnaar!
 
Elke kwartet wordt uitgebreid beschreven in het begeleidende boekje. Het boekje neemt je mee naar 15 verschillende onderwerpen zoals het socialiseren van je puppy, bezoek aan de dierenarts, beweging, slaap, hobby’s en spel en nog veel meer! Door de uitleg bij elk kwartet (voor) te lezen leer je makkelijk en snel veel over de hond. Je kunt dit doen als je een kwartet compleet hebt of na afloop van het spel, aan jou de keuze.
Spelenderwijs leren over hondengedrag
Begrijp wat je hond je wil vertellen met zijn lichaamstaal en leer hoe je hem kunt helpen zich meer ontspannen te voelen!