Over mij

Mijn naam is Miranda van der Meer-Spaans. Ik ben me gaan verdiepen in hondengedrag door Pip. Onze eerste twee honden Beau en Milou waren (ook op op het gebied van alleen zijn behoorlijk easy going). Toen kwam Pip … en dachten we op dezelfde voet verder te kunnen, maar Pip bleek een compleet ander karakter te hebben. Pip heeft duidelijk andere behoeftes; zij verwerkte (stress) situaties heel anders dan haar Basset-zus Milou. Ze leek met Milou samen redelijk alleen te kunnen zijn, maar met mijn kennis van nu weet ik dat het toen ook moeilijk voor haar was. Na het overlijden van Milou ontstond er complete paniek als zij alleen gelaten werd. Haar gedrag wakkerde mijn interesse in hondengedrag sterk aan.

Leren over honden en hun gedrag

Ik startte met mijn opleidingen en leerde ontzettend veel van bevlogen professionals. Nadien was mijn interesse en kennis van dermate orde, dat ik geleerd heb hoe ik anderen in zo’n situatie van dienst kan zijn. En dat… dat maakt me blij! 

Want ik weet hoe hard ik heb moeten zoeken naar de juiste hulp en wat het effect was voor Pip en mijzelf toen ik dat eindelijk gevonden had. Juist daarom wil ik vanuit mijn hart werken met jou en je hond, om jullie optimaal te ondersteunen. 

Gediplomeerd gedragsdeskundige

Ik ben gediplomeerd gedragsdeskundige, gespecialiseerd in het welzijn van de hond. De opleiding die ik heb genoten is gebaseerd op onder andere de principes van Turid Rugaas (Turid Rugaas International Dog Trainer Education), Anne-Lill Kvam (Nosework Education) en Amber Batson. 

Het educatief kwartet met begeleidend boekje wat je bij jouw maatwerkplan cadeau krijgt, heb ik als eindopdracht gemaakt en wegens grote vraag in productie genomen. Het doel ervan is meer inzicht te geven in het leven van de hond. De behoeften, maar zeker ook hoe je het je hond makkelijker kunt maken in onze wereld vol prikkels. Alle tekst is gericht op het welzijn van de hond en spelenderwijs leer je over, onder andere, stresssignalen, het belang van slaap en nog veel meer.

SA PRO Behaviour Consultant

Na deze opleiding ben ik me gaan specialiseren in verlatingsangst bij honden. Ik ben gecertificeerd SA PRO behavior consultant ,met andere woorden; verlatingsangst expert :-), de founder van deze internationale opleiding is Julie Naismith. Daarnaast heb ik diverse andere opleidingen, masterclasses en workshops gevolgd. Onder andere de opleiding tot puppytrainer bij Els Vidts en de cursus Stress Management van dr. Else Verbeek. 

Van Elske Klompmaker van K9 coaching, die later ook mijn stagebegeleidster werd, heb ik ontzettend veel geleerd. Over hondengedrag en het aanleren van vaardigheden volgens een op welzijn gerichte methode. En in het bijzonder over de behoefte van honden aan een veilig gevoel door een betrouwbare begeleider

zet nu de stap

Wil jij weer zonder zorgen boodschappen doen of naar de film terwijl je hond ontspannen thuis blijft? Dat kan!